Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2010 10:22 - В горещото дерби на Испания Барса разката по специален начин "специалният" Моуринъо и Реал Мадрид
Автор: stadion Категория: Спорт   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
1



арселона разнищи Реал с 5:0

  Барселона победи Реал Мадрид с 5:0 във вечното дерби на испанския футбол. Това беше 209-то издание на "Ел Класико" и завърши по възможно най-унизителния начин за "лос бланкос".

На "Камп Ноу" каталунците разнищиха гостите си от столицата в мач от 13-тия кръг на Примера Дивисион. Автори на петте гола бяха Шави в 10-та минута, Педро в 18-та, Давид Вия в 50-та и 53-та и Хефрен в добавеното време.

По този начин Барселона се изкачи на първото място в испанския елит, изпреварвайки Реал с две точки, след спечелените три в директния сблъсък.

   

 

Жозе Моуриньо заложи на титулярния си състав, като изключение бе появата на Карим Бензема на мястото на Гонсало Игуаин.

Хосеп Гуардиола от своя страна пусна в игра Ерик Абидал на мястото на Максуел, а атаката на Барселона бе сформирана от Давид Вия, Педро Родригес и Лионел Меси.

Меси не успя да се разпише, но за сметка на това се отчете с две асистенции при две от попаденията. Всъщност в шестата минута аржентинецът имаше възможността да изведе отбора си напред в резултата, след като успя да прехвърли Икер Касияс. Топката, обаче, срещна гредата.

В десетата минута Касияс за втори път бе прехвърлен. Този път от Шави Ернандес, който не пропусна и така "синьо-червените" откриха головата фиеста.

"Лос меренгес" опитаха да отвърнат на удара и само две минути по-късно Анхел ди Мария отправи точен изстрел към домакинската врата. Виктор Валдес обаче не сбърка и опази мрежата си суха.

В 18-та минута каталунците вдигнаха за втори път публиката на крака, след като прекрасната им многоходова атака завърши с гол на Педро, който от голлинията вкара топката в мрежата. В тази ситуация основен виновник беше Икер Касияс, който не успя да се намеси убедително при центрирането на Давид Вия.

Половин час след началото на играта се разигра грозна сцена между Кристиано Роналдо и Виктор Валдес. Наставникът на Барселона Пеп Гуардиола не подаде на Роналдо излязла в тъч топка и португалецът бутна с ръката си треньора. Валдес пък се притече на помощ на специалиста, като беше подкрепен от Шави и двамата се изправиха срещу Кристиано. Всичко приключи с жълти картони за Роналдо и Валдес.

Двамата отново привлякоха вниманието върху себе си десет минути по-късно. Кристиано претендираше за дузпа след съприкосновение със стража на каталунците, но реферът остави играта да продължи.

Съставите на двата отбора се прибраха на почивката при резултат 2:0 и абсолютно надмощие на домакините, които крояха атака след атака и се възползваха от двете грешки в отбраната на Реал.

Три минути след началото на втората част Лео Меси се опита да се разпише. Вместо да подаде към свободния Вия, той реши, че има възможност за директен изстрел, който обаче не бе успешен.

Все пак аржентинецът се реваншира на десетките хиляди фенове, дошли на стадиона в каталунската столица и в 55-та минута изведе Давид в чиста голова позиция. Вия оформи класическото 3:0 и голът беше зачетен, въпреки съмненията за засада.

Дуото Меси-Вия не спря до там и три минути след това отново след подаване на аржентинската звезда испанецът промуши топката между краката на Касияс за 4:0.

В оставащите минути до края на двубоя Барселона играеше за публиката. Изпълнения-шедьоври, идейни акции и двойни подавания радваха феновете, докато Реал се носеха по терена видимо шокирани от случващото се.

В добавеното време появилият се като резерва Хефрен Суарес получи топката отдясно и я вкара директно в мрежата на Касияс за 5:0. Така настроението на капитана на мадридчани се развали напълно.

Минута преди главният съдия да свири последния сигнал за срещата Серхио Рамос си изпроси директен червен картон и наказание, след като умишлено изрита Лео Меси и се нахвърли на Карлес Пуйол.

Сподели в: Facebook| Twitter| принтирай| var addthis_config = { services_compact: "email, print, google, svejo, more", services_expanded: "email, print, google, svejo, favorites, blogger, delicious, digg, facebook, linkedin, myspace, reddit, slashdot, stumbleupon, twitter, wordpress", ui_language: "bg" }

  sas_pageid="13794/99470"; // Page : sportni.bg/insidepages sas_formatid=6062; // Format : RECT 300x250 sas_target="cid=2564"; // Targeting SmartAdServer(sas_pageid,sas_formatid,sas_target); on error resume next p910191_FlashMode8=(IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.8")))



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stadion
Категория: Спорт
Прочетен: 561115
Постинги: 1511
Коментари: 39
Гласове: 97
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930