Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2010 15:03 - "Смърфовете" са на 1/4-финал за Купата, вижте всички резултати
Автор: stadion Категория: Спорт   
Прочетен: 300 Коментари: 0 Гласове:
0



image  

Локомотив Пловдив победи с 2:1 Миньор Перник в дербито на днешните 1/8-финални сблъсъци от турнира за Купата на България и се класира за 1/4-финалната фаза на надпреварата. През цялото време мачът бе доста скучноват, а в заключителните минути настъпи истинска драма.  

Първото полувреме премина при териториален превес за домакините, които обаче не можаха да материализират превъзходството си с гол. Още във 2-ата минута “смърфовете” получиха шанс да открият резултата, но Базил де Карвальо се размина с топката, а Марков от гостите изчисти в корнер. Локомотив Пловдив продължи да натиска и в 11-ата минута Здравко Лазаров изпълни пряк свободен удар, но топката премина над вратата на перничани. След още 6 минути игра Лазаров отново стреля от фаул, но този път в стената. Постепенно темпото на игра спадна и в 31-ата минута Миньор стигна до първото си по-сериозно положение за гол, след като Ванче Траянов нахлу в наказателното поле и стреля в долния ляв ъгъл на Флориан Лучини, който обаче успя с плонж да улови топката. Три минути по-късно при опит да избие една топка със задна ножица Даниел Златков от гостите удари в лицето Николас Раймонди и след това получи жълт картон за действието си. В добавеното време на полувремето Базил де Карвальо вкара гол за домакините, но попадението бе отменено заради нарушение в нападение.  

След паузата в 48-ата минута Здравко Лазаров изведе зад защитата на гостите Христо Златински, който си помогна с ръка при овладяването на топката и след това оостанал очи в очи с Ивайло Иванов го разстреля за 1:0. При гола в положение на пасивна засада бе Базил де Карвальо. Постепенно “смърфовете” засилиха натиска си в търсене на второ попадение, с което окончателно да си решат мача. При едно центриране в наказателното поле на гостите в 57-ата минута Янкович стреля с глава, но неточно над вратата, пазена от Лучини. Атаките на Локомотив се редяха една след друга, като в повечето случаи те завършваха с центрирания. При поредното такова в 64-ата минута бранител изби топката, която отиваше към непокрития Лазаров, който едва ли щеше да сгреши от около 5 метра. При пряк свободен удар три минути по-късно Лазаров намери Карвальо, който стреля с глава, но топката премина на сантиметри покрай дясната странична греда на вратата на Ивайло Иванов. Лека полека Миньор успя да пренесе играта по-напред от наказателното си поле и в 72-ата минута Йордан Тодоров бе изведен зад отбраната на “смърфовете” и оставаше сам срещу Иванов, но бе отсъдена засада, каквато на телевизионните повторения не се видя. С изнасянето си в по-предни позиции “чуковете” се оголиха в защита и в 74-ата минута отново можеше да бъдат наказани от Христо Златински, който навлезе необезпокояван в наказателното поле на гостите, но се засуети и топката му бе избита миг преди той да нанесе решителен удар. В заключителните минути срещата стана по-динамична с положения и към двете врати. В 79-ата минута Базил де Карвальо нахлу отляво в наказателното поле на перничани, но от много малък ъгъл стреля в аут. Веднага в ответната атака Велимир Иванович пусна пас по конец за Йордан Тодоров, но бе изпреварен за топката от Лучини, който изчисти. В 83-ата минута Саканоко от Локомотив не успя да изчисти една топка и тя попадна у Николай Христозов, който с воле от непосредствена близост стреля над вратата. В последната 90-а минута Здравко Лазаров се възползва от грешка в защитата на “чуковете”, открадна една топка, навлезе в наказателното поле и с мощен удар прати кълбото в мрежата зад Иванов за 2:0. Това обаче не бе всичко в мача, тъй като “чуковете” неочаквано се вдигнах на щурм, който даде резултата във втората минута на даденото от съдията продължение на мача. Тогава Горан Янкович бе най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на домакините и отблизо със силен удар вкара почетното попадение за Миньор. В крайна сметка Локомотив устиска финалния натиск на гостите за изравнително попадение в последните секунди и се класира за 1/4-финалите на Купата на България.

Останалите срещи от 1/8-финалите в турнира за Купата на България:


Пирин Благоевград - Калиакра 1:1 (продължения)
Етър - Славия 0:1
Черноморец Поморие - Литекс 0:2
Добруджа - Черноморец Бургас 0:3
Ком Миньор - Черно море 0:1

Грандовете Левски и ЦСКА отложиха своите мачове съответно срещу Берое и Малеш Микрево.
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stadion
Категория: Спорт
Прочетен: 560141
Постинги: 1511
Коментари: 39
Гласове: 97
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930