Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2010 08:18 - Разкриха кой предаде Англия
Автор: stadion Категория: Спорт   
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове:
0



image © emol.com image
Англия получи само 2 от възможни 22 гласа на вота за домакин на световното през 2018 г. И вчера "Сън" назова имената на 7 членове на Изпълнителния комитет на ФИФА, които излъгали, че ще подкрепят британската кандидатура. Става въпрос за вицепрезидента на ФИФА Джак Уорнър, американеца Чък Блейзър, гватемалеца Рафаел Салгуеро, корееца Чунг Монг-Юуун, Мариос Лефкаритис от Кипър, турчина Сенеш Ерзик и Жак Анума от Кот д"Ивоар.

Според "Сън" часове преди вота всеки един от тях гарантирал, че ще гласува за Англия лично пред принц Уилям, премиера Дейвид Камерън и Дейвид Бекъм. "Можеш да разчиташ на мен", казал Уорнър на принц Уилям. Уж всичко беше наред, но една среща на членовете на ФИФА с руснаците в ранните часове на четвъртък обърна всичко, пише "Сън".

Въпреки обещанията в крайна сметка се оказва, че нито един от гореспоменатите не е гласувал за Англия.
За предателството потвърди Енди Енсън, изпълнителен директор на английската кандидатура. "Няма какво да увъртам - заяви той. - Някои членове обещаха да гласуват за нас, но не го направиха. Гледахме хората в очите, а те ни уверяваха, че ще ни подкрепят. Просто не ми се вярва. Всички казват, че причина за провала са атаките на английските медии към ФИФА, но според мен това е само удобно извинение."

"Русия и премиерът Владимир Путин от дълго време са известни с мръсните си номера в подобни ситуации", заяви руският експерт Юрий Фелшинтински, цитиран от "Сън". Запитан дали вярва в задкулисни игри покрай световното, участвалият в гласуването японец Джунджи Огура каза: "Да, така мисля."

След вота изпълняващият длъжността президент на английската футболна асоциация Роджър Бърдън заяви, че напуска поста си. "Как да преговаряме с хора, на които не може да се вярва? - беснееше той. - Трудно ми е да приема, че гласуването беше обективно."

Единият глас на Англия е дошъл от англичанина Джоф Томпсън, а другият е или от Джунджи Огура (Япония), или от Иса Хаяту (Камерун). "Нищо лично, просто бизнес", коментира лаконично избора си един от предателите на британската кандидатура, турчинът Ерзик.


Тагове:   англия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stadion
Категория: Спорт
Прочетен: 560347
Постинги: 1511
Коментари: 39
Гласове: 97
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930