Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2010 12:44 - Сър Алекс спечели тактическата битка с Венгер, Юнайтед подчини Арсенал (видео)
Автор: stadion Категория: Спорт   
Прочетен: 395 Коментари: 0 Гласове:
0



image  

Манчестър Юнайтед победи Арсенал с 1:0 като домакин в среща от 17-я кръг на английската Висша лига. С този си успех "червените дяволи" вече са еднолични лидери във временното класиране с две точки преднина пред преследвачите и мач по-малко. Със сигурност огромна заслуга за успеха на своя тим има наставникът сър Алекс Фъргюсън, който избра схема 4-5-1, с която тотално обезвреди креативността на Арсенал. Така шотландският специалист спечели тактическия сблъсък с Венгер и това донесе изключително важните три точки за Юнайтед.

В началните минути на срещата домакините владееха повече топката и се настаниха в половината на Арсенал. Рууни и Нани пробваха да изненадат Шчесни с удари от далечна дистанция, но полският вратар и на двата пъти улови без проблем.

В 22-а минута Флетчър центрира отдясно, Скилачи изчисти с глава, но топката попадна в Нани, който бе оставен непокрит в пеналта на гостите. Португалецът отправи плътен удар по диагонала, но топката мина на сантиметри встрани от вратата.

В 30-а минута след центриране в пеналта на Арсенал Маруан Шамак неволно спря топката с ръка, като футболистите на Юнайтед поискаха дузпа. Хауърд Уеб остана безмълвен в тази ситуация.

Халфовете на двата тима изглеждаха доста изнервени и често се бъркаха пасове в централната зона, което ограничаваше възможностите за гол пред вратарите.

Въпреки това Юнайтед беше по-активният отбор на терена и тези ентусиазъм и настоятелност дадоха резултат пет минути преди почивката. Нани нахлу по десния фланг и навлезе в наказателното поле на гостите. Португалецът опита да центрира към Рууни, но Клиши подложи крак и топката направи странна траектория, попадна на главата на Парк, който отправи изстрел,прехвърлил Счесни. Топката се удари в страничната греда и влезе в мрежата - 1:0 за Манчестър Юнайтед.

В началото на втората част гостите опитаха да упражнят натиск към вратата на Юнайтед, но възпитаниците на сър Алекс затваряха добре пространствата и не оставяха шансове за халфовте на Арсенал да си намират добри позиция за стрелба.

Домакините пък дебнеха за шанс на контраатака да изненадат съперника. В 53-а минута след грешка в отбраната на "топчиите" Рууни с пас по земя изведе Андерсон сам срещу Шчесни, но ударът на бразилеца бе отразен.

Две минути по-късно и Арсенал най-накрая изработи възможност за гол. Насри проби по левия фланг, стигна до границата на пеналта и отправи шут по диагонала, Ван Дер Саар спаси, но топката попадна в Шамак, който обаче не успя да вкара при добавката.

В 58-а минута при една контра на домакините Луиш Нани проби по крилото, пробва да преодолее Клиши, но топката му бе отнета. Португалецът на своя ред взе топката от левия бек на гостите и се озова на чиста позиция в наказателното поле на Арсенал. Нани шутира по диагонала, но топката премина над напречната греда на Шчесни.

В 62-а минута като резерви за гостите се появиха Ван Перси и Фабрегас, като Арсенал заигра в схема с двама нападатели.

Десетина минути по-късно се дойде и един от най-интересните моменти в двубоя. Нани отново атакуваше по десния фланг на Юнайтед. Крилото се опита да финтира Клиши до аутлинията в наказателното поле на гостите. Бранителят се подхлъзна и игра с ръка, като страничният съдия алармира, че това е дузпа. Хаърд Уеб посочи бялата точка, но Уейн Рууни стреля над напречната греда и "топчиите" останаха в мача.

Петнайсет минути преди края на терена за гостите се появи и Тио Уолкът, който в 79-а минута стреля по земя покрай вратата на Ван Дер Саар.

Четири минути преди края Рууни бе изведен зад гърба на защитата на Арсенал и от границата на пеналта острието се опита на прехвърли Шчесни, който обаче отрази удара с отчаян плонж.

В последните минути "артилеристите" атакуваха, но техните опити да стигнат до изравняване бяха убивани в зародиш от отбраната на Юнайтед и така в крайна сметка домакините се поздравиха с победата.

 
 



Тагове:   юнайтед,   битка,   арсенал,   сър,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stadion
Категория: Спорт
Прочетен: 561649
Постинги: 1511
Коментари: 39
Гласове: 97
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930